Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως «αφήνει πίσω της έναν αγροτικό τομέα καθημαγμένο και σε πλήρη κατάρρευση» εξαπέλυσε η υπεύθυνη του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή.

Σε δήλωσή της και αναφορικά με τις «αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις πληρωμές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης» η κα Αραμπατζή τονίζει πως “η αβελτηρία της κυβέρνησης, δεν τελειώνει δυστυχώς στη μηδενική παραγωγή έργου αλλά φτάνει ως την πλήρη αδυναμία της έγκαιρης καταβολής των ήδη δεσμευμένων κοινοτικών πόρων στον αγροτικό μας κόσμο».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, μέχρι σήμερα εκκρεμούν το υπόλοιπο της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014 για τους κτηνοτρόφους, αλλά και εκκαθαρίσεις προηγούμενων ετών, οι πληρωμές φακέλων Σχεδίων Βελτίωσης ζωικής και φυτικής παραγωγής συνολικού προϋπολογισμού άνω των 30 εκ ευρώ, 40 εκατ. ευρώ από τις δικαιούμενες πληρωμές αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ των πληγέντων αγροτών για τις ζημίες του 2014, και οι καταβολές των πληρωμών για τα προγράμματα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Σε ότι αφορά το αναπτυξιακό σκέλος της αγροτικής οικονομίας, η κα Αραμπατζή καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δώσει απάντηση «γιατί 100 εκατ. ευρώ των Επενδυτικών Σχεδίων Μεταποίησης Αγροτικών Προϊόντων παραμένουν ακόμα σε λιμνάζοντα νερά».