Η λαθρεμπορία και η νοθεία καυσίμων ήταν το κύριο θέμα που συζητήθηκε σε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων επισήμαναν ακόμα την καθυστέρηση εφαρμογής των νομοθετικών διατάξεων για την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης καυσίμων και υγραερίων.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τη δυνατότητα καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης και διάθεσης καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή, κλπ) με την εφαρμογή των νόμων 4072/2012, 4177/2013, 4254/2014 για την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών.

Η ΠΟΠΕΚ κάνει λόγο για καθυστέρηση υλοποίησης βασικών νομοθετικών διατάξεων, όπως η έκδοση υπουργικής απόφασης για την μοριακή ιχνηθέτηση των υγρών καυσίμων.

Ο κ. Αλεξιάδης, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΠΕΚ, δεσμεύθηκε να επιληφθεί προσωπικά προκειμένου να εκδοθούν όλες οι υπουργικές αποφάσεις για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων.