Δεν ετέθη ζήτημα νέων προαπαιτούμενων μέτρων από το κουαρτέτο των εκπροσώπων των δανειστών στους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη στην εξάωρη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στο Ξενοδοχείο Χίλτον.

Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνάντησης συζητήθηκαν κυρίως οργανωτικά θέματα αλλά και πως θα αντιμετωπιστούν περαιτέρω προβλήματα.

Αυτό που ετέθη στη συνάντηση είναι πως θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.

Κύριο θέμα των συζητήσεων ήταν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σύμφωνα με τις εξελίξεις καθώς και οι ελληνικές προτάσεις για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων ώστε και το χρέος να μειώνεται και να ενισχυθεί η ανάπτυξη.

Στη συνέχεια οι κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESΜ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) είχαν στην Τράπεζα της Ελλάδος συζήτηση με τον Διοικητή, Γιάννη Στουρνάρα

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε: «Ήταν η πρώτη συνάντηση, οπότε λογικό ήταν να συζητήσουμε τα οργανωτικά ζητήματα, πώς θα γίνουν οι συναντήσεις, πώς θα λύνουμε έγκαιρα προβλήματα που προκύπτουν για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ή διαφορές.

Δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση σε θέματα που δεν είχαν ήδη συζητηθεί, που είναι κάπως καινούργια, γιατί έχουν αλλάξει οι οικονομικές συνθήκες. Τα δημοσιονομικά για παράδειγμα και πώς θα αντιμετωπιστεί η δέσμευσή μας να φτάσουμε σε πλεόνασμα 3,5% το 2018.

Συζητήθηκε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που και αυτό είναι κάπως καινούργιο με τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα.

Συζητήσαμε με μεγαλύτερες λεπτομέρειες το καινούργιο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Κάναμε τις πρώτες προτάσεις μας, πώς πρέπει να λειτουργεί ώστε συγχρόνως να δημιουργήσει ένα ταμείο που θα βοηθήσει και το κομμάτι της αποπληρωμής του χρέους αλλά και τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας.

Όπως καταλαβαίνετε υπήρξε σύγκλιση σε κάποια σημεία, λιγότερη σύγκλιση σε κάποια άλλα. Η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και θα συνεχιστεί».