«Καθαρό πεδίο» στην Ελλάδα επιθυμούν οι επενδυτές όπως προέκυψε χθες από την συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με τον Φαρχάντ Νάντζι, γενικό διευθυντή του επενδυτικού ομίλου Highfields Capital Management.

Η Highfields Capital Management είναι επενδυτική φίρμα που έχει υπό διαχείριση 10 δισ. δολάρια και συγκαταλέγεται στους επενδυτές που τον Απρίλιο του 2014 μετείχαν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank.

Ο ινδικής καταγωγής 36χρονος επενδυτικός τραπεζίτης εργάζεται στην Highfields από το 2006 και ειδικεύεται στις επενδύσεις χαρτοφυλακίου, στα «επισφαλή» αξιόγραφα, στις αναδιαρθρώσεις, στα δομημένα προϊόντα , κ.α..

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δραγασάκης και ο κ. Νάντζι εξέτασαν τρέχοντα θέματα σχετικά με την ελληνική οικονομία και τις τράπεζες, εστιάζοντας στο πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Η Highfields Capital εξέφρασε ενδιαφέρον να διατηρήσει και να διευρύνει τη συμμετοχή της στην Eurobank σε περίπτωση νέας αύξησης κεφαλαίου, ωστόσο ζήτησε να υπάρξει «καθαρό πεδίο» και να αποφευχθούν δυσάρεστοι αιφνιδιασμοί.