Δαπάνη για πανάκριβες διανυκτερεύσεις και αεροπορικές μετακινήσεις Αμερικανοκορεατών συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μάλιστα, η σχετική απόφαση που δημοσιοποιήθηκε χθες Τρίτη στη Διαύγεια προβλέπει την «εκ των υστέρων έγκριση» μετακίνησης στο εξωτερικό του Κιμ Μπράιν Γιουχαν και του Κιμ Γκλεν.

Οι εν λόγω οικονομολόγοι προσελήφθησαν ως σύμβουλοι από τον Γιάνη Βαρουφάκη προκειμένου να καταρτίσουν το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, παρέμειναν και μετά την αποχώρηση του πρώην υπουργού Οικονομικών και σήμερα παρέχουν υπηρεσίες συμβούλων στο Μέγαρο Μαξίμου, στη Γραμματεία της Κυβέρνησης και στο υπουργείο Οικονομικών για θέματα που σχετίζονται μεταξύ άλλων με το νέο υπέρ- Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Η απόφαση για την εκ των υστέρων έγκριση μετακίνησης των κ.κ. Κιμ Μπράιν Γιουχαν και του Κιμ Γκλεν που αναφέρεται στον Ιούνιο προβλέπει πλήθος αεροπορικών μεταβάσεων μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, αλλά και την κάλυψη του κόστους διαμονής των δύο συμβούλων στην βελγική πρωτεύουσα. Ακόμη, σε αυτή αναφέρεται πως οι δύο σύμβουλοι μετακινούνται και με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος!

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν ήταν συνεπής έναντι των Αμερικανοκορεατών συμβούλων του, καθώς όταν αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών είχε αφήσει σε εκκρεμότητα το θέμα της πληρωμής τους, για υπηρεσίες που παρείχαν ήδη από τον προηγούμενο Μάρτιο.

Πρέπει να σημειωθεί πως ήδη για τους δύο συμβούλους και τις υπηρεσίες που παρέχουν στην κυβέρνηση έχουν κατατεθεί ερωτήσεις στη Βουλή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ερωτήσεις στη Βουλή αναμένεται να κατατεθούν εντός της εβδομάδας και για τη διευκρίνιση θεμάτων σχετικά με το κόστος των αεροπορικών μετακινήσεων του Γιάνη Βαρουφάκη από τον Φεβρουάριο του 2015 έως και τον Ιούλιο του 2015, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αυτό ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.