Στην Ευρώπη έχουν χιούμορ, ενίοτε και πολύ μαύρο χιούμορ. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι στην νέα εκδοχή των θεσμών, που πριν ήταν τρόικα και τώρα έγινε κουαρτέτο, συμπεριλαμβάνονται και δύο μέλη με τα προσωνύμια «ζόμπι» και «Δρακουλέσκου».

Το Δρακουλέσκου πηγαίνει στην 40χρονη Ντέλια Βελκουλέσκου η οποία θα είναι η νέα επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Πιο πριν, ηΒελκουλέσκου υπήρξε επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Κύπρο, όπου και της κόλλησαν το συγκεκριμένο κοσμητικό επίθετο, αποδίδοντας της όσα κακά» έπαθαν.

Κατά μία παράξενη σύμπτωση πάντως, ηΝτέλια γεννήθηκε στα Καρπάθια, είναι μητέρα τριών παιδιών και ο σύζυγός της είναι φημισμένος ερευνητής ογκολογίας.

Ο επονομαζόμενος και ζόμπι, δεν είναι άλλος από τον Ράσμους Ρέφερ της ΕΚΤ. Διαθέτει ψιλόλιγνη κορμοστασιά και ένα παρουσιαστικό που ίσως γι αυτό κάποιοι του κόλλησαν αυτό το επίθετο. Πέραν όμως αυτών, οΡάσμους Ρέφερ είναι επικεφαλής του Τμήματος Στρατηγικής Νομισματικής Πολιτικής, της σχετικής Διεύθυνσης της ΕΚΤ και όπως λένε συνάδελφοι του στη Φρανκφούρτη, πρόκειται για ικανότατο τεχνοκράτη.

Διαφορετική περίπτωση, είναι εκείνη του Ντέκλαν Κοστέλο.Ο Κοστέλο έχει γνώση των ελληνικών πραγμάτων, καθώς συμμετείχε στην αποστολή της ΕΕ που τον Απρίλιο του 2010 με επικεφαλής τον Σερβάς Ντερούζ είχε έλθει στην Ελλάδα για να καταρτίσει το πρώτο πρόγραμμα δανειακής στήριξης.

O Κοστέλο έχει πτυχίο οικονομικών από το Trinity College του Δουβλίνου και μεταπτυχιακό στα οικονομικά της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης από το Κολλέγιο της Ευρώπης (Bruges). Έχει 23 χρόνια καριέρας στην Επιτροπή, ενώ το 1992 είχε αποσπασθεί στο πορτογαλικό υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος, ο ιταλός Νικόλα Τζιαμαριόλι θα εκπροσωπεί στο νέο κουαρτέτο τονΕυρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητα (ESM). Κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι ότι αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα το σαββατοκύριακο