Την προειδοποίηση πως μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα αποτελέσει πλήγμα στον γερμανικό προϋπολογισμό έχει απευθύνει ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Μπούντεσμπανκ) Γενς Βάιντμαν στην

κυβέρνηση της Άγγελα Μέρκελ. Αυτό αναφέρει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Σε περίπτωση Grexit θα άνοιγε μια τρύπα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ στον γερμανικό προϋπολογισμό, αναφέρει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Βάιντμαν προειδοποίησε πως το κόστος ενός Grexit θα έπληττε τα κέρδη της Μπούντεσμπανκ, τα οποία εισρέουν στον προϋπολογισμό.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα σήμαινε πως οι απώλειες της Μπούντεσμπανκ θα ήταν μεγαλύτερες από το ποσό των 14,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει ήδη μπει στην άκρη ως πρόβλεψη για την κρίση του ευρώ, επειδή θα επέφερε απώλειες στα ελληνικά ομόλογα που έχουν αγορασθεί από την κεντρική τράπεζα. «Αυτό δεν θα ήταν αρκετό στην περίπτωση ενός Grexit», ανέφερε η εφημερίδα Handelsblatt, χωρίς να κατονομάσει την πηγή της.