Στην αποκάλυψη πως η ελληνική κυβέρνηση έχει εμπλακεί σε «ιδιωτικές συζητήσεις» με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αυτήν την εβδομάδα και ανεξάρτητα από την έκβαση του δημοψηφίσματος της Κυριακής, θα υπάρξει μια συμφωνία προχώρησε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο της Ιρλανδίας RTE.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι μια ψήφος στο «Όχι» θα οδηγούσε σε μια καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα, αλλά επέμεινε ότι και οι δύο επιλογές θα οδηγήσουν σε συμφωνία. Τόνισε δε πως η Ελλάδα θέλει μια λογική δημοσιονομική πολιτική με μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα έδιναν τέλος στην κρίση και θα βοηθούσαν την Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της.

«Είτε υπάρξει «Ναι» είτε «Όχι», η συμφωνία θα έρθει άμεσα. Αν οι Έλληνες πουν «Ναι», η ελληνική κυβέρνηση απλώς θα υπογράψει στο σημείο που πρέπει την πρόταση των θεσμών της 25ης Ιουνίου», ανέφερε και προσέθεσε:«Εάν πουν «Όχι», μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτήν την εβδομάδα του αδιεξόδου έχουμε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που έρχονται εμπιστευτικά από την επίσημη Ευρώπη και μια συμφωνία είναι σχεδόν λίγο – πολύ έτοιμη».

Τέλος, ισχυρίστηκε ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν στην Ελλάδα άσχετα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την Κυριακή. «Οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι ασφαλείς και το αδιέξοδο θα τελειώσει», είπε.