Και ενώ μέρα με τη μέρα το περιβάλλον για τις επιχειρήσεις γίνεται όλο και πιο ασφυκτικό, κοινό μέτωπο αποφάσισαν 46 εκπρόσωποι της αγοράς, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημονικών και επαγγελματικών κλάδων και της κοινωνίας των πολιτών, υπέρ του Ναι στο επερχόμενο δημοψήφισμα. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες η Επιτροπή υπέρ του Ναι, ο Ανδρέας Ανδρεάδης εκ μέρους του ΣΕΤΕ παρουσίασε την εικόνα της τουριστικής αγοράς, την οποία χαρακτήρισε ως «πολύ κακή σε όλα τα επίπεδα», συμπληρώνοντας ότι «αν και οι ακυρώσεις είναι λίγες, οι κρατήσεις είναι σχεδόν μηδενικές, ενώ μηδενισμένος είναι και ο εσωτερικός τουρισμός».

Η ΠΑΣΕΓΕΣ. Από την πλευρά του ο Τζανέτος Καραμίχας της ΠΑΣΕΓΕΣ ανέφερε ότι όσοι αγρότες δεν έχουν εξασφαλίσει μετρητά δεν έχουν σήμερα πρόσβαση σε φυτοφάρμακα, ενώ επισήμανε ότι η εξάρτηση από την ΕΕ είναι τόσο μεγάλη που ο όγκος της γεωργικής παραγωγής θα πέσει μέσα σε τρεις μήνες στο 50%, σε περίπτωση που η Ελλάδα τεθεί εκτός ευρωζώνης.

«Την ερχόμενη Κυριακή κρίνεται το μέλλον της Ελλάδος. Κρίνεται η δυνατότητα της χώρας να ξανασταθεί στα πόδια της και να αποφύγει την απομόνωση» τονίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Και προσθέτει: «Ναι στην Ελλάδα. Ναι στο ευρώ». Την αντίθεσή της στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος εξέφρασε και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) κάνοντας λόγο για «άφρονες επιλογές ακραίων εντός και εκτός Ελλάδας» που εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες, ζητώντας άμεσα την απόσυρση του δημοψηφίσματος.