«Να εργαστούμε όλοι σκληρά ώστε να μην έχουμε ακυρώσεις» είναι το μήνυμα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

«Κάποιες ακυρώσεις θα υπάρξουν, αλλά να φροντίσουμε να είναι περιορισμένες» λέει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης. Το γεγονός ότι οι πιστωτικές κάρτες των ξένων δεν επηρεάζονται από τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στις ελληνικές τράπεζες είναι θετική εξέλιξη, επισημαίνει ο κ. Ανδρεάδης, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς «τους λίγους μεμονωμένους επαγγελματίες να δέχονται τις πιστωτικές κάρτες και να μη ζητούν μετρητά».

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ. Οι εθνικές εξελίξεις, όπως έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες ώρες, έχουν ήδη θέσει σε ετοιμότητα τον ελληνικό τουρισμό. «Η καθημερινότητα των τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας, απολαμβάνοντας την εμπειρία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, δεν έχει επηρεαστεί μέχρι στιγμής» αναφέρει ο ΣΕΤΕ και τονίζει: «Είναι επιτακτική η ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό να αξιοποιήσουν κάθε μέσο, την εμπειρία και την ωριμότητα που διαθέτουν για την αδιατάρακτη λειτουργία του ελληνικού τουρισμού».

Από την πλευρά του, το ΞΕΕ ζητά από«το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να αναλάβουν τις ευθύνες πουτους αναλογούν, επαναφέρονταςτο συντομότερο δυνατό την κανονικότητα καιτη σταθερότητα στη χώρα,που είναι οι απολύτως αναγκαίεςπροϋποθέσεις για να προστατευτεί ο ελληνικός τουρισμόςκαι να μπορέσει να στηρίξει για ακόμη μία φορά τηνεθνική προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Η TUI. Στο μεταξύ, η TUI Γερμανίας επέλεξε την Ελλάδα και την Κρήτη για να παρουσιάσει χθες το χειμερινό της πρόγραμμα για το 2015/16 σε περίπου 70 γερμανούς δημοσιογράφους και bloggers ταξιδιωτικών ΜΜΕ που επισκέπτονται τη χώρα.

«Η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και θα επιδιώξουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την ηγετική μας θέση στην ελληνική αγορά» δήλωσε ο tourism managing director της TUI Γερμανίας κ. Dörschuck.

Πρόσθεσε ότι η σταθερότητα και οι σύγχρονες υποδομές αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου ο τουρισμός να είναι σε θέση να επιφέρει πρόσθετη ανάπτυξη.