Στην αποσαφήνιση πως δεν υπάρχει «Plan B» για την Ελλάδα και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αφοσιωμένη στο να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη προχώρησε σήμερα Παρασκευή ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.

Στο περιθώριο της Συνόδου της G7 ο Πιέρ Μοσκοβισί μίλησε στο CNBC και αναφέρθηκε για το που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και ξεκαθάρισε πως απομένει ακόμα αρκετή δουλειά ώστε να υπάρξει συμφωνία, κρατώντας έτσι αποστάσεις από τις σχετικές δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων.

«Έχουμε προχωρήσει, τόσο ως προς τη διαδικασία όσο και ως προς την ουσία», είπε και αποκάλυψε πως στο επίκεντρο είναι ο ΦΠΑ, η δημιουργία μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας για τα φορολογικά έσοδα, τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια, το ασφαλιστικό και η διοικητική μεταρρύθμιση.

«Αληθεύει ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα.

Οι όροι για μια πλήρη και ολοκληρωμένη συμφωνία δεν έχουν ακόμα εκπληρωθεί. Και γι’ αυτό πρέπει να δουλεύουμε νυχθημερόν», είπε και προσέθεσε πως οι μεταρρυθμίσεις, πρόσθεσε, πρέπει να γίνουν ώστε η χώρα να γίνει πιο ανταγωνιστική και να δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Ο ίδιος αποσαφήνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζεται με τους υπόλοιπους θεσμούς, κι ότι βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια μαζί τους, αρνήθηκε δε κατηγορηματικά ότι η Κομισιόν επεξεργάζεται κάποιο «σχέδιο Β» για την Ελλάδα.

Κληθεί να σχολιάσει τη συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ στη γερμανική εφημερίδα FAZ, όπου η διευθύντρια του ΔΝΤ φέρεται να δηλώνει ότι το Grexit είναι μία πιθανότητα ο Μοσκοβισί είπε πως η Κομισιόν είναι αφοσιωμένη στο να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.«Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Είναι ο φυσικός τόπος για την Ελλάδα», ανέφερε.