Με αύξηση της επιβατικής κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού κατά 22%, αλλά και ζημιές ύψους 8,3 εκατ. ευρώ, έκλεισε το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς για την Aegean Airlines.
Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τετάρτη η εταιρία, η Aegean παρουσίασε ενοποιημένα έσοδα ύψους 138,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 3% σε σχέση με το 2014.
Η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 13% και ανήλθε σε 1,8 εκ. επιβάτες, με την εταιρεία να επενδύει σημαντικά στην υψηλότερη χωρητικότητα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, διατηρώντας νέα δρομολόγια και την χειμερινή περίοδο και αυξάνοντας τις συχνότητές της στο ήδη υπάρχον δίκτυο.
Η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού ανήλθε σε 22%, προερχόμενη κυρίως από την κύρια βάση της Αθήνας, όπου η συνολική κίνηση αυξήθηκε κατά 26%. Στο δίκτυο εσωτερικού η εταιρεία μετέφερε 7% περισσότερους επιβάτες.
Οσο για τις καθαρές ζημίες, ανήλθαν σε 8,3 εκατ. ευρώ και κινήθηκαν περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2014. Αυτό αποδίδεται από την εταιρία στη μείωση του μέσου ναύλου, στις αυξημένες πτήσεις εξωτερικού την αδύναμη περίοδο του χειμώνα και στην ενδυνάμωση του δολαρίου. Όλα αυτά αντιστάθμισαν τις ωφέλειες από την μείωση του κόστους καυσίμου, αλλά και από την βελτίωση της παραγωγικότητας και του κόστους ανά μονάδα. Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα ανέρχονταν στις 31 Μαρτίου σε 238 εκατ. ευρώ.
Η Aegean, που είναι μέλος της παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας STAR ALLIANCE, το 2014 μετέφερε από κοινού με την Olympic Air 10,1 εκατ. επιβάτες, με το στόλο της που αριθμούσε 50 αεροσκάφη.

Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων για το 2015 περιλαμβάνει ένα δίκτυο 134 προορισμών (100 εξωτερικού και 34 εσωτερικού) σε 42 χώρες, με 15 εκ. διαθέσιμες θέσεις, ήτοι 2 εκ. περισσότερες από το 2014.

Τον επόμενο μήνα ξεκινά και η παραλαβή των επτά νέων αεροσκαφών Airbus Α320, τα οποία θα προστεθούν στο στόλο της εταιρίας, όπως επεσήμανε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Γερογιάννης, προσθέτοντας ότι ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η περίοδος Ιουνίου – Οκτωβρίου.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της εταιρίας, ο κ. Γερογιάννης σημείωσε πως «το 2015 ξεκίνησε με σημαντικές επενδύσεις από την εταιρεία μας με περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου μας, συνεπή προσπάθεια στήριξης του κόμβου της Αθήνας και με 10 νέους προορισμούς που πετάξαμε πρώτη φορά τον χειμώνα».