Η Τράπεζα Πειραιώς εμφάνισε επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη 23 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2015, για πρώτη φορά μετά το α’ τρίμηνο του 2011. Σε επίπεδο ομίλου οι ζημίες μειώθηκαν το α’ τρίμηνο σε 69 εκατ. ευρώ.

Στη σημασία της επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους για να επανέλθει η εμπιστοσύνη στην οικονομία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.

«Η επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμικούς εταίρους είναι απαραίτητη για τη χώρα, ώστε να αρθούν οι αβεβαιότητες και να επανέλθει η εμπιστοσύνη στην οικονομία και την ελληνική αγορά. Η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει την επιστροφή καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα, την πρόσβασή του σε φθηνότερες πηγές χρηματοδότησης και την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας», δήλωσε.

«Η αποκατάσταση της ρευστότητας είναι κρίσιμη προϋπόθεση για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη της οικονομίας. Αυτός είναι και ο προσφορότερος τρόπος για την αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, καθώς επιτρέπει την αύξηση της απασχόλησης, αλλά και την άσκηση αναδιανεμητικής πολιτικής για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ευαίσθητων κοινωνικών στρωμάτων» πρόσθεσε ο κ. Σάλλας.

Διαβεβαίωσε δε ότι «η Τράπεζα Πειραιώς προετοιμάζεται για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ευθύνες και το ρόλο της στην ελληνική οικονομία».