Φορολογικά κίνητρα προκειμένου η αυτοκινητοβιομηχανία Lamborghini να κατασκευάσει επί ιταλικού εδάφους το νέο SUV μοντέλο της με υψηλές επιδόσεις, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Η συμφωνία πρόκειται, λένε στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου, να ανακοινωθεί στη Ρώμη σε αυριανή συνέντευξη που θα δώσουν οι επικεφαλής της Lamborghini Στέφαν Βίνκελμαν και της συγγενούς εταιρείας Audi Ρούπερτ Στάντλερ, από κοινού με τον Ματέο Ρέντσι.

Με βάση τη συμφωνία, η Lamborghini δεσμεύεται να προσλάβει τουλάχιστον 500 εργαζομένους και σε αντάλλαγμα η κυβέρνηση Ρέντσι θα της παράσχει φοροαπαλλαγές ύψους 80 εκατ. ευρώ και άλλα οφέλη για την επέκταση της παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιταλία.

Στόχος της εταιρείας είναι να εμπλουτίσει τα μοντέλα της και, πέραν των διθέσιων supercars που έχουν περιορισμένη ανταπόκριση στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας, να αποκτήσει ένα υπερπολυτελές SUV. Η πρώτη παρουσία της εταιρείας στον χώρο των SUV έγινε το 1993 όταν η αυτοκινητοβιομηχανία λανσάρισε χωρίς μεγάλη επιτυχία το Rambo Lambo.

Γνωστή για τα πανάκριβα σπορ μοντέλα της, όπως το Huracan (237.000 δολάρια), η Lamborghini παρουσίασε επίσης ένα SUV μοντέλο, το Urus, το 2012.

© Bloomberg News