H Frigoglass συμφώνησε να πουλήσει τον κλάδο υαλουργία στην GZ Industries, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή συσκευασιών αλουμινίου για αναψυκτικά στη δυτική Αφρική προς 225 εκατ. δολάρια (220 εκατ. ευρώ), ανακοίνωσε η ελληνική εταιρία την Παρασκευή.

Η συμφωνία πώλησης περιλαμβάνει τις δραστηριότητες παραγωγής γυάλινων φιαλών στη Νιγηρία και στο Ντουμπάι καθώς και τις συμπληρωματικές δραστηριότητες παραγωγής πλαστικών κιβωτίων και μεταλλικών πωμάτων στη Νιγηρία.

Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και τα έσοδα που θα εισπράξει η Frigoglass θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του δανεισμού.

«Η κίνηση αυτή θα συμβάλει σημαντικά στην απομόχλευση του ισολογισμού μας και θα μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη του κλάδου επαγγελματικής ψύξης σε νέα διάσταση», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass Torsten Tuerling.

Τα 200 εκατ. δολάρια του τιμήματος θα είναι πληρωτέα σε μετρητά κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ενώ τα υπολειπόμενα 25 εκατ. δολάρια θα καταβληθούν σε μετρητά σε δύο δόσεις στη διάρκεια των επομένων δύο ετών, ανέφερε η εταιρία.

Η Frigoglass ανακοίνωσε επίσης ζημίες ύψους 3,9 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι ζημιών 3,4 εκατ. το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν 3,4% στα 120 εκατ. ευρώ, λόγω κυρίως των μειωμένων εσόδων από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Η μετοχή της ενισχυόταν 9% στα 2,51 ευρώ λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης