«Η αναπτυξιακή τράπεζα επενδύσεων, την οποία εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός είναι ένα πολύτιμο εργαλείο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Επιμελώς Επιχειρείν 2015».

«Πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, πολύ σημαντικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έμειναν αναξιοποίητα ακριβώς επειδή δεν υπήρχε η αναγκαία χρηματοδότηση από πλευράς ελληνικού κράτους. Αυτό τώρα ξεκλειδώνει επιτέλους και έτσι θα είμαστε αρωγοί σε όλα αυτά τα ζητήματα», επεσήμανε κ. Τσιρώνης.

Μάλιστα, ως πρόγραμμα πρώτης προτεραιότητας χαρακτήρισε τη χωροταξία, η οποία, όπως είπε, «δίνει στον επιχειρηματία τη δυνατότητα να ξέρει που και πως μπορεί να χτίσει, χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει γραφειοκρατία, διαφθορά και εκβιασμούς από πελατειακά συμφέροντα».

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε τις τεράστιες δυνατότητες ενεργειακής αναβάθμισης και απεξάρτησης από το πετρέλαιο, καθώς επίσης και τη σημασία του πρωτογενούς τομέα.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσιρώνη, τροχοπέδη για την ενεργειακή αξιοποίηση και αναβάθμιση των κτιρίων αποτελούν «ο κατακερματισμός της ιδιοκτησίας, η θολή δυνατότητα συναπόφασης, αλλά και το γεγονός ότι σε πάρα πολλά κτίρια της Αττικής δεν διαμένουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες», όπως είπε.

Το συνέδριο διοργάνωσαν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ).