Aνοιξε, αργά χθες το βράδυ, η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν μέσω αυτής να υποβάλουν τις δηλώσεις τους ώς και τις 30 Ιουνίου, που λήγει η σχετική προθεσμία.

Με την είσοδο του φορολογούμενου στην ειδική εφαρμογή, τού ζητείται η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ, καθώς και η επιβεβαίωση των λοιπών προσωπικών στοιχείων που είναι προσυμπληρωμένα. Προσυμπληρωμένα είναι, επίσης, τα ποσά των μισθών και των συντάξεων που εισπράχθηκαν το 2014, οι τόκοι καταθέσεων που ζητούν εππιβεβαίωση ότι είναι σωστοί, όπως και τα ποσά των δόσεων που έχουν καταβληθεί για εξόφληση δανείων στις τράπεζες.

Ο φορολογούμενος μπορεί να ελέγξει, επίσης, την ορθότητα των στοιχείων των ακινήτων και των αυτοκινήτων που έχει στην κατοχή του και εμφανίζονται στο έντυπο Ε1.

Οι επιτηδευματίες πριν συμπληρώσουν το Ε1 θα πρέπει να επιλέξουν και να συμπληρώσουν το Ε3 ή το Ε2, εάν εισπράττουν ενοίκια.

Στο μενού επιλογής της δήλωσης εμφανίζεται και το επίδομα τέκνων για τους φορολογούμενους που το έλαβαν από τον ΟΓΑ το 2014 με βάση το έντυπο Α21. Μετά τη συμπλήρωση και υποβολή του Ε1, οι φορογούμενοι αυτοί θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση για να λάβουν το επίδομα και το 2015.