Συνάντηση με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου η συνάντηση Σόιμπλε – Βαρουφάκη είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, ώστε η γερμανική πλευρά να πληροφορηθεί για το πού βρίσκεται η διαπραγμάτευση και κυρίως τι είναι διατεθειμένη να κάνει η ελληνική πλευρά ώστε να υπάρξει εγκαίρως συμφωνία.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της συνέντευξής του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο γερμανός πολιτικός τονίσει ότι η Γερμανία θα κάνει τα πάντα προκειμένου να κρατήσει, «υπό λογικούς όρους», την Ελλάδα στην ευρωζώνη και προσθέτει ότι στο θέμα υπάρχει σύμπνοια με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι δεν βλέπει δυνατότητα συμφωνίας, καθώς δεν θα έχουν ως τότε όλα διευκρινιστεί.

Κατά κάποιες πληροφορίες η ελληνική πλευρά ζητά υποστήριξη από τη Γερμανία και σε επίπεδο Bundesbank, ώστε να μην υπάρξει αύξηση του κουρέματος των ενεχύρων- ομόλογων που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες στο ευρωσύστημα για να λαμβάνουν έκτακτη χρηματοδότηση από τον ELA, αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα στις ελληνικές τράπεζες να αγοράζουν μεγαλύτερο ποσό ομολόγων από το υφιστάμενο.