Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ από 200 ιδιοκτήτες φωτοβολταικών στέγης εκδικάζονται την Παρασκευή, έπειτα από αγωγές που έχουν καταθέσει εναντίον της για το μεγάλο «ψαλίδι» πέρυσι στις εγγυημένες ταρίφες πώλησης ρεύματος.

Στις αγωγές τους, οι ιδιοκτήτες των φωτοβολταικών στέγης ζητούν την άμεση ανάκληση της μείωσης έως και 42% στην εγγυημένη τιμή πώλησης ρεύματος από τα οικιακά φωτοβολταϊκά καθώς και την επαναφορά της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής.

Το αίτημα διατυπώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φωτοβολταϊκών Στέγης (ΠΑΣΥΦΩΣ) προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, καλώντας τους συνολικά 42.000 ιδιοκτήτες οικιακών φωτοβολταϊκών σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Πρεμιέρα των κινητοποιήσεων θα γίνει την Παρασκευή έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου και θα εκδικασθούν τα πρώτα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν από τους 200 ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, η κατάθεση των ασφαλιστικών έγινε με στόχο την προσωρινή δικαστική προστασία 200 νοικοκυριών με οικιακά φωτοβολταϊκά μετά τη μονομερή τροποποίηση των συμβάσεών τους και την κατάργηση της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής.

Σύμφωνα πάντα με την ΠΑΣΥΦΩΣ, ανάμεσα στους 200 ιδιοκτήτες, που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, συγκαταλέγονται μακροχρόνια άνεργοι με σοβαρά προβλήματα υγείας και πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, που έχουν περιέλθει σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο λόγω των νέων, δυσμενών όρων.