«Συμφωνία πάση θυσία! Διαφορετικά η οικονομία θα παγώνει μέχρι να πάθει κρυοπαγήματα και να παγώσει εντελώς».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία ο Ευ. Μυτιληναίος, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων. Απηύθυνε έκκληση αγωνίας για συμφωνία εδώ και τώρα με τους εταίρους και άρση της αβεβαιότητας, λέγοντας ότι αν δεν προκύψει λύση η κατάσταση θα είναι πλέον μη αναστρέψιμη.

«Την επομένη των εκλογών, είχα δώσει μια συνέντευξη στο Bloomberg, και ήμουν από τους πρώτους που έσπευσαν να πάρουν θέση λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας πανικός με την αλλαγή της κυβέρνησης και κανένα «greek drama». Κατηγορήθηκα γιατί πολύ γρήγορα τότε πήρα θέση υπέρ της κυβέρνησης. Τρεισήμισι μήνες μετά είμαι προβληματισμένος. Δεν ξέρω τι είδους διαπραγμάτευση γίνεται, με ποιο τρόπο γίνεται, βλέπω τη ζημιά που παθαίνει η οικονομία, βλέπω την οικονομία να τρώει τις σάρκες της, και τη καθυστέρηση να μας γυρνάει πίσω», σχολίασε ο κ. Μυτιληναίος απαντώντας σε ερώτηση μετόχου.

Πάντως εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία, ενώ όπως είπε, ούτε οι ίδιοι οι δανειστές θέλουν να μας στείλουν στα βράχια.

Ερωτηθείς για το ενεργειακό κόστος και τη διένεξη που υπάρχει με τη ΔΕΗ σχετικά με την τιμή της κιλοβατώρας, ο κ. Μυτιληναίος είπε ότι υπάρχει πληθώρα δικαστικών αποφάσεων που δικαίωσαν την Αλουμίνιο.

Χαρακτήρισε αδιέξοδη την πολιτική της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΗ, λέγοντας «τη στιγμή που καταστρεφόταν η χώρα, εκείνη ήθελε να κλείσει την Αλουμίνιον». «Ποτέ δεν κατάλαβα την πολιτική αυτή. Ελπίζω να αποσυρθεί μαζί με την προηγούμενη διοίκηση», προσθέτοντας ότι διαπιστώνει ισχυρή βούληση από τη νέα κυβέρνηση για μείωση του ενεργειακού κόστους.