Την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών αναμένει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης να καταγράψει το Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Αυτό δήλωσε, λίγο μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον επίτροπο Οκονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες.

Σχετικά με τη συνάντηση με τον γάλλο επίτροπο, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως είχαν «μια μακρά και εποικοδομητική συνομιλία που ανοίγει το δρόμο για μια επιτυχή συνεδρίαση του Eurogrοup της 11ης Μαΐου».

Ο Γ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι σκοπός του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας είναι η καταγραφή του κοινού τόπου που επετεύχθη σε επίπεδο Brussels Group, κατά τις συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.

Όπως επεσήμανε, η μεγάλη πρόοδος που έχει σημειωθεί πρέπει να σταθεροποιηθεί και να οδηγήσει με γρήγορες και επιτυχείς κινήσεις στην κατεύθυνση της «γεφύρωσης του χάσματος που απομένει».

Συνεχίζοντας, ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εκείνες διευθετήσεις μεταξύ Ελλάδας και εταίρων, ούτως ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, να δοθεί νέα ώθηση στις επενδύσεις, να κινηθεί η οικονομία και κυρίως να προωθηθεί το πακέτο οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίο για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη.

Τέλος, ο Γ. Βαρουφάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο Eurogroup της 11ης Μαΐου θα γίνει «εποικοδομητική συζήτηση» για την Ελλάδα και θα επιβεβαιωθεί η πρόοδος που επιτεύχθηκε. «Αυτό θα είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της τελικής συμφωνίας», κατέληξε ο έλληνας υπουργός.

Μοσκοβισί: «Συζητήσαμε για την προετοιμασία ενός χρήσιμου Eurogroup»

Στη συνάντηση που είχε με τον Γιάνη Βαρουφάκη, αναφέρεται ο Πιερ Μοσκοβισί, σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, επισημαίνοντας ότι τα θέματα που τους απασχόλησαν ήταν η «ουσιαστική πρόοδος» του Brussels Group και «η προετοιμασία ενός χρήσιμου Eurogroup της 11ης Μαΐου».

Νωρίτερα, ο κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε, στο Παρίσι, με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Το βράδυ ο κ. Βαρουφάκης θα επιστρέψει στο Παρίσι προκειμένου να συναντηθεί με τον γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν.

Την Τετάρτη θα μεταβεί στη Ρώμη, όπου θα συναντήσει τον ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν και την Παρασκευή θα βρεθεί στη Μαδρίτη, όπου θα συναντήσει τον ισπανό υπουργό Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος.