Η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι πιστωτές της δεν θα καταλήξουν σε ολοκληρωμένη συμφωνία έως την επόμενη εβδομάδα όπως αναμενόταν, δήλωσε την Τρίτη στο CNBC ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, εκφράζοντας, ωστόσο, την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία πριν ενσκήψει μια πραγματική κρίση ή μια χρεοκοπία.

«Θα έχουμε συμφωνία» δήλωσε ο Βίζερ σύμφωνα με την ιστοσελίδα του CNBC.

«Πιστεύω ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν στην Ελλάδα, ότι ο ελληνικός λαός είναι πεπεισμένος πως το μέλλον του είναι εντός της ευρωζώνης. Έχει δώσει μια εντολή, η οποία, όπως μου φαίνεται και όπως φαίνεται και στους Έλληνες πολιτικούς, είναι αρκετά ξεκάθαρη, να κάνει ότι χρειαστεί για να φθάσει σε ένα αποτέλεσμα με τους πιστωτές» δήλωσε.

Τη Δευτέρα, μέλη του Eurogroup ήλπιζαν πως θα μπορούσαν να στείλουν το μήνυμα ότι μια συμφωνία είναι κοντά, ωστόσο οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες συνεχίζουν να ασχολούνται με δημοσιονομικά και φορολογικά ζητήματα καθώς και με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, είπε ο Βίζερ.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο επικεφαλής του Eurogroup Working Group δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «πραγματική καταστροφή» πριν από τρία χρόνια και ενώ σήμερα η Ευρώπη είναι καλά θωρακισμένη, μια τέτοια έκβαση θα ήταν και πάλι αρνητική.