«Η κυβέρνηση καλείται σήμερα, στο πλαίσιο του συνόλου των διαπραγματεύσεων και των ανοιγμάτων που έχει κάνει, να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο και να αλλάξει ριζικά τους όρους της σύμβασης σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την COSCO και επιμένουμε σε μια συνολική διαχείριση του λιμανιού του Πειραιά που θα διενεργείται υπό την σκεπή του δημοσίου για να διασφαλίσουμε πλήρως τα συμφέροντα της χώρας».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση χρυσαυγίτη βουλευτή.

Όπως τόνισε ο κ. Σταθάκης, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μια κατάσταση που δεν δημιούργησε η ίδια αλλά κληρονόμησε, ενώ σημείωσε ότι η συζήτηση με την κινέζικη εταιρεία γίνεται ταυτόχρονα με τις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στο πλαίσιο μιας πολύπλευρης γεωπολιτικής οικονομικής στρατηγικής.

«Η πολιτική μας είναι σαφής και επιδιώκει να μεγιστοποιήσει τα οφέλη του ελληνικού δημοσίου. Η διαπραγμάτευση με την COSCO είναι σε εξέλιξη ώστε να αναζητηθούν λύσεις που θα διαμορφώσουν ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης όλων των λιμανιών της χώρας», κατέληξε ο κ. Σταθάκης