Αγνοια για το αν η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα δεν διαπραγματεύεται για το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, αλλά για ένα νέο συνολικό πακέτο βοήθειας, όπως μεταδίδεται από την Αθήνα, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν απαντώντας σε σχετική ερώτηση και αναφέρθηκε δε σε δημοσιεύματα από το Σαββατοκύριακο, στα οποία επισημαίνεται ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά ταυτόχρονα απομένουν ακόμη πολλά ανοιχτά ζητήματα.

Σημείωσε ότι «έχουμε συζητήσει εκτενώς όλα τα βήματα που ειναι απαραίτητα για να φθάσουμε σε ολοκλήρωση του προγράμματος και εκταμίευση των πόρων που απομένουν».

«Η κάθε εκταμίευση θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή, διότι ο γερμανός εκπρόσωπος στον ΕΜΣ πρέπει να λάβει την σχετική εξουσιοδότηση. Αρα πριν από μια εκταμίευση πρέπει να συνεδριάσει η Βουλή», τόνισε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ερωτηθείσα αν χρειάζεται κοινοβουλευτική έγκριση, ακόμη και για ενδεχόμενη μερική εκταμίευση βοήθειας προς την Ελλάδα.