Τη βεβαιότητά ότι «ο Τσίπρας στηρίζει τον γιο μου και φυσικά δεν θέλει να τον αδειάσει», εξέφρασε στο Έθνος της Κυριακής ο πατέρας του υπουργού Οικονομικών και πρόεδρος της Χαλυβουργικής Γιώργος Βαρουφάκης.

«Είναι άξιος, αξιοπρεπής και λέει την αλήθεια. Θα παλεύει μέχρι να κερδίσει το ελάχιστο», λέει ο κ. Γιώργος Βαρουφάκης και στον απόηχο των φημών για «πάγωμα» του Γιάνη Βαρουφάκη, λέει ότι ο γιος του είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους υπουργούς, ασυνήθιστος για τους Ευρωπαίους και αγωνιστής, για αυτό και τον χτυπούν.

Ο 90χρονος πρόεδρος της Χαλυβουργικής δηλώνει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ δεμένος με τον Γιάνη». Όταν δίδασκε στο Όστιν -αναφέρει- ήταν εκείνος είναι που άνοιξε τις πόρτες στον σημερινό πρωθυπουργό για τις επαφές του με τους ηγέτες του εξωτερικού.

Για τον πατέρα του, ο υπουργός Οικονομικών αγωνίζεται χωρίς κανένα συμφέρον και εύχεται να συνεχίσει να το κάνει «για να ανεβάσει την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια αυτού του λαού, που μόνο χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα στον Γιάνη βρήκε αυτήν την ψυχή και οι Έλληνες είναι υπερήφανοι.»