Την εκτίμηση του ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους μας εξέφρασε ο πρόεδρος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της τράπεζας, επισημαίνοντας ότι μια συμφωνία με αναπτυξιακό προσανατολισμό και κοινωνικά δίκαιη θα ανοίξει το δρόμο για την αποκατάσταση της ομαλότητας.

Τα οφέλη για το Δημόσιο θα είναι τεράστια είπε ο κ.Καραμούζης, μεταξύ άλλων, και από την άνοδο των τιμών των μετοχών των τραπεζών στις οποίες το Δημόσιο συμμετέχει. Η αξία τους θα αυξηθεί δύο με τρεις φορές, είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι μόνο η ανάπτυξη θα δώσει την απάντηση στα προβλήματα του χρέους, της ανεργίας αλλά της ανέχειας που μαστίζει την κοινωνία,

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας αναφέρθηκε στη σταθεροποίηση των καταθέσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, μετά από δύο μήνες εκροών ενώ είπε ότι ανακόπηκε το ίδιο δίμηνο και η αυξητική τάση της δημιουργίας νέων καθυστερήσεων που είχε ξεκινήσει από το Δεκέμβριο και εντάθηκε τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο. Επισήμανε επίσης ότι οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες και ότι η Eurobank έχει υπερεπάρκεια ενεχύρων για χρήση στον ELA.

H συνέλευση της Eurobank ενέκρινε την εκλογή των ανώτατων γενικών διευθυντών Θεόδωρου Καλαντώνη και Σταύρου Ιωάννου στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, το οποίο αύξησε τον αριθμό των μελών σε 12 από 10 που ήταν προηγουμένως.