Σχέδια απεμπλοκής από το αδιέξοδο εξετάζει η κυβέρνηση μετά το τελεσίγραφο του Eurogroup, ώστε να υπάρξει συμφωνία τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, έχουν συζητηθεί μεταξύ άλλων το «πάγωμα» των εργασιακών για τον Ιούνιο ή και αργότερα, μέτρα για «φρένο» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αλλά και μείωση των υψηλών επικουρικών συντάξεων, και αντί της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, επιβολή ειδικού φόρου πολυτελείας για τις διανυκτερεύσεις στον τουρισμό, ενώ για τις ιδιωτικοποιήσεις αναμένεται να προταθεί μέρος από τα έσοδα να κατευθύνεται στη στήριξη του ασφαλιστικού.

Ερωτηθείς αν υπάρχει σκέψη να μειωθούν οι υψηλές επικουρικές συντάξεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος είπε στο MEGA Σαββατοκύριακο: «Πόσοι είναι αυτοί; Πόσοι παίρνουν υψηλές επικουρικές συντάξεις. Δεν υπάρχουν πια αυτά τα σκανδαλώδη ποσά που έπαιρναν επικουρικές συντάξεις».

Η κυβέρνηση επιδιώκει λύση μέσα στον Απρίλιο ή τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, γι΄αυτό και έχει δοθεί η κατεύθυνση στους εμπειρογνώμονες που μετέχουν στο Brussels Group να επιλύουν όσο το δυνατόν συντομότερα τα σημεία διαφωνίας και τα προβλήματα που προκύπτουν ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία γέφυρα και από εκεί μέσω του Eurogroup να δοθεί το «πράσινο φως» για κάποιου είδους χρηματοδότηση.