Στο πεδίο της υλοποίησης θα κριθούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα εργασιακά και τον κατώτατο μισθό, ανέφερε μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, προσθέτοντας ότι ως διακηρύξεις «είναι σε μια κατεύθυνση που ικανοποιούν, γιατί τείνει να αποκαταστήσει μία ανωμαλία στην αγορά εργασίας και κυρίως το ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού λέει ότι γνωρίζει πως είναι αγκάθι στη διαπραγμάτευση -μαζί με το ασφαλιστικό και τα εργασιακά- και προσθέτει: «Εμείς θα στηρίξουμε με την προϋπόθεση ότι αυτή η εξαγγελία θα προχωρήσει προς την κατεύθυνση της νομοθέτησης και της εφαρμογής. Δεν αρκεί η νομοθέτηση, αρκεί η εφαρμογή στην πραγματική ζωή, δηλαδή στους χώρους εργασίας».

Τονίζει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η διαπραγμάτευση και «να προσπαθήσουμε να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα».

Αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι «αυτή η κανονικότητα δεν θα αφορά αυτό που επιθυμούσαμε, δεν θα αφορά επαναφορά στο 2008. Μακάρι να μπορούσε να γίνει με έναν αυτόματο τρόπο», ενώ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως «έκανε λάθος να μην συμπεριλαμβάνει την γνώμη ή την θέση των δανειστών».