Σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών θα προχωρήσει η κυβέρνηση όταν εκπνεύσει η προθεσμία υπαγωγής στην ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ενημέρωσε την Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου η Νάντια Βαλαβάνη εννόησε πως τα μέτρα θα αφορούν στους μεγαλοοφειλέτες οι οποίοι δεν θα ανταποκριθούν εντασσόμενοι στο ευνοϊκό καθεστώς της ρύθμισης.

Μάλιστα έκανε λόγο για κατάλογο οφειλετών που περιλαμβάνει «δεκάδες ΔΕΚΟ, 200 βιομηχανίες, 60 ναυτιλιακές εταιρείες, ποδοσφαιρικές επιχειρήσεις, δεκάδες εμπορικές επιχειρήσεις και άλλους», ενώ πάνω από 150.000 ευρώ οφειλές προς το Δημόσιο έχουν 13.000 νομικά πρόσωπα και 10.500 φυσικά πρόσωπα.

Η αρμόδια υπουργός ενημέρωσε επίσης ότι, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φτάνουν τα 77 δισ. ευρώ, ρυθμίστηκαν οφειλές μόλις 2,2 δισ. ευρώ. Στο ποσό αυτό, 47,5 δισ. ευρώ «αναλογούν» στα νομικά πρόσωπα κι άλλα 20 δισ. στα φυσικά πρόσωπα κι όπως είπε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, η κυβέρνηση ελπίζει «να πιάσει ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό το τεράστιο ποσό».