Στην αποσαφήνιση πως η οικονομική κατάσταση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) είναι απολύτως διαχειρίσιμη και δεν εμπνέει καμία ανησυχία προχώρησε τη Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας απαντώντας σε δημοσιεύματα εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων.

Σημειώνεται πως ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης μιλώντας το Σάββατο στην εκδήλωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου εμφανίσθηκε απαισιόδοξος για τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. «Δεν διαφαίνεται σωτηρία του. Τα ελλείμματα είναι τεράστια», είπε.

Λόγω των ανησυχιών που προκάλεσαν οι αναφορές αυτές το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε σήμερα Δευτέρα στην οποία τονίζονται τα εξής:

«Η οικονομική κατάσταση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών είναι απολύτως διαχειρίσιμη και δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Η ρευστότητα των ταμείων είναι εξασφαλισμένη όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

»Αν και εφόσον υπάρξει ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των ταμείων, τότε η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα δώσει λύση, χωρίς να επιβαρυνθούν οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι.

»Υπογραμμίζεται για ακόμη μια φορά, ότι οι συνταξιούχοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν για την καταβολή ή μη της σύνταξης τους, καθώς η χορήγηση των συντάξεων είναι απολύτως εξασφαλισμένη».