Στην άνοδο των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων εστιάζουν οι Financial Times σε νέο δημοσίευμά τους, ενώ υπογραμμίζουν πως ηθελημένα ή μη ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει ενώσει την ευρώζωνη εναντίον της Ελλάδας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας το «ξεπούλημα» στα βραχυπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα συνεχίστηκε και τη Δευτέρα για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση, με την απόδοση του 3ετούς ομολόγου να είναι στο 26,96% και του 10ετούς στο 13,03%.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times το ξεπούλημα ήλθε μετά τις αναφορές της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με τις οποίες κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αναιρέσει την πολιτική κατά των μέτρων λιτότητας και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για να αποφύγει η Ελλάδα την χρεοκοπία.

«Δεν περιμένουμε η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη. Ωστόσο, το ενδεχόμενο να χάσει πληρωμές φαίνεται τώρα όλο και πιο πιθανό », δήλωσε στους Financial Times η Ειρήνη Τσεκερίδου αναλύτρια της Julius Baer.

Άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας σημειώνει πως ποτέ άλλοτε στην ιστορία δεν ήταν τόσο ενωμένο το Eurogroup , αλλά και η τρόικα όσο σήμερα σχετικά με το θέμα της Ελλάδος.

«Όλοι είναι βαθιά απογοητευμένοι με τους θεατρινισμούς της Ελλάδας», σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας πως κανείς δεν καταλαβαίνει τη συμπεριφορά της Ελλάδας, η οποία αποφεύγει τις συζητήσεις από τον Φεβρουάριο όταν υπήρξε μία περιγραμματική συμφωνία.

«Πολλοί δηλώνουν κατ’ ιδίαν ότι οι ελληνικές αρχές συμπεριφέρονται σαν νήπιο με κρίση οργής. Λένε πως είναι απαράδεκτο. Όπως όμως, οι γονείς έχουν πολλές φορές διαφορετική άποψη για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ησυχάσουν το παιδί τους που ουρλιάζει, έτσι και η ευρωπαϊκή αρμονία δεν επεκτείνεται σε συμφωνία για την καλύτερη στρατηγική χειρισμού της ελληνικής κυβέρνησης», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Κατά την εφημερίδα η πιο αξιοσημείωτη πτυχή της υπόθεσης είναι πως κανείς δεν έχει πειστεί ότι αυτό το ξέσπασμα οργής στην Αθήνα κάποια στιγμή θα τελειώσει.