Μια κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ Αθήνας και εταίρων ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα και τις ιδιωτικοποιήσεις φαίνεται ότι επιτεύχθηκε κατά τις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group το Σαββατοκύριακο – διαπραγματεύσεις που έγιναν στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, το Σάββατο επήλθε συμφωνία των δύο πλευρών ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα που υπολογίζεται στο 1,2% έως 1,5%.

Παράλληλα, την Κυριακή συζητήθηκε το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει συμφωνία για συμμετοχή του κράτους. Ωστόσο, οι δανειστές ζητούν τα κέρδη να πηγαίνουν στο χρέος, ενώ η κυβέρνηση ζητά να πηγαίνουν στην ανάπτυξη.

Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για πρόοδο και εποικοδομητικές συζητήσεις στο Παρίσι και κάνει αγώνα δρόμου για να βρεθεί λύση εντός Απριλίου.

Οι συζητήσεις αναμένεται ότι θα συνεχιστούν έως και την Τρίτη, παραμονή του έκτακτου EuroWorking Group, η σύγκληση του οποίου συμφωνήθηκε το Σάββατο. Το EuroWorking Group θα πραγματοποιηθεί δύο μόλις ημέρες πριν από το Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας.