«Μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν αποτελεί θέμα συζήτησης σήμερα», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg.

Αν και κάποιου είδους αναδιάρθρωση πιθανόν να είναι στην ατζέντα σε δέκα χρόνια, «σήμερα το θέμα για την Ελλάδα είναι η μεταρρύθμιση της οικονομίας της, ώστε να γίνει ανταγωνιστική σε κάποιο σημείο», δήλωσε ο Σόιμπλε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το δημοσίευμα της εφημερίδας Die Zeit, το οποίο αναφερόταν σε σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ σε περίπτωση χρεοκοπίας της, ο Σόιμπλε απάντησε: «Δεν έχουμε τέτοια σχέδια, και αν επεξεργαζόμασταν τέτοια – επειδή τα στελέχη του υπουργείου λαμβάνουν σχεδόν τα πάντα υπόψη – τότε ασφαλώς δεν θα συζητούσαμε γι’ αυτά. Δεν έχει νόημα να γίνονται εικασίες γι’ αυτό».

Ο Σόιμπλε χαρακτήρισε «εντελώς εξωπραγματικές» τις ελληνικές απαιτήσεις για πολεμικές επανορθώσεις της Γερμανίας. «Αυτό έχει αποφασισθεί τόσες φορές από τα διεθνή δικαστήρια, ώστε η αναβίωση της συζήτησης αυτής μπορεί μόνο να δημιουργεί εντελώς εξωπραγματικές ελπίδες στους Έλληνες», δήλωσε.

Ερωτηθείς, αν σχεδιάζει να συναντήσει τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι θα τον δει «σίγουρα» την επόμενη εβδομάδα στη Ρίγα της Λετονίας (σ.σ.: στις 24 Απριλίου θα συνεδριάσει το Eurogroup). «Θα έχει πολλές συναντήσεις, το ίδιο και εγώ, αλλά ίσως να συναντηθούμε. Αν συναντηθούμε, ασφαλώς θα συζητήσουμε. Ασφαλώς, κανένα πρόβλημα», σημείωσε ο γερμανός υπουργός.