Πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά από την Ελλάδα περικοπές σε συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ επικαλούνται γερμανικά ΜΜΕ.

Αναφερόμενα στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ τα γερμανικά ΜΜΕ εστιάζουν στις διαβεβαιώσεις του έλληνα υπουργού για το ότι η χώρα θα καταβάλει κανονικά της υποχρεώσεις της και θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στην πράξη.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλείται πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τις οποίες η Αθήνα προσπαθεί να πείσει το ΔΝΤ να μην επιμείνει μέχρι τον Ιούλιο σε μια σειρά από περικοπές ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της πολυπόθητης βοήθειας προς την Ελλάδα. Όπως αναφέρει, το ΔΝΤ ζητεί περικοπές συντάξεων, ιδίως στις πρόωρες συντάξεις, καθώς και αύξηση του ΦΠΑ, την ίδια στιγμή που οι ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας είναι πιο «ευέλικτοι».

Τέλος, τα γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στους δανειστές της στις Βρυξέλλες και την Αθήνα θα ενταθούν αυτή την εβδομάδα.