Κατώτερες των προσδοκιών ήταν για τους εμπόρους οι εισπράξεις από την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων τους.

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν ακόμα πληρωθεί το δώρο του Πάσχα, καθώς η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής είναι η 8η Απριλίου, τη Μεγάλη Τετάρτη, αλλά και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι μικροεντάσεις που δημιουργήθηκαν σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης λειτούργησαν αποτρεπτικά, με αποτέλεσμα η κίνηση στα καταστήματα να μην είναι η αναμενόμενη.

Με πανό είχαν κόψει στη μέση τον πεζόδρομο της Ερμού ιδιωτικοί υπάλληλοι παρεμποδίζοντας όσους ήθελαν να τη διασχίσουν για τις αγορές τους. Με το σύνθημα «Ποτέ την Κυριακή» ήταν από τις 10 πρωί σε εξέλιξη συγκέντρωση εργαζομένων στο Σύνταγμα χωρίς την παρουσία της Αστυνομίας.

Οι συγκεντρωμένοι, αφού κρέμασαν πανό σε καταστήματα μεγάλων αλυσίδων στον εμπορικό δρόμο της Ερμού, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια ενάντια στην κυριακάτικη εργασία ενώ δεν έλειψαν και μικροεντάσεις ανάμεσα σε καταναλωτές που ήθελαν να μπουν στα καταστήματα και σε διαδηλωτές. Μάλιστα εκπρόσωποι του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής είχαν αποκλείσει την είσοδο κεντρικού βιβλιοπωλείου της Πλατείας Συντάγματος.

Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη με πορεία στο κέντρο της πόλης.

To εορταστικό ωράριο ώς το Μεγάλο Σάββατο

Ηδη σε ολόκληρη την Ελλάδα ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Συγκεκριμένα από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα θα ακολουθήσουν συνεχές ωράριο από 0:9.00 έως 21:00. Τη Μεγάλη Παρασκευή από 13:00 έως 19:00. Το Μεγάλο Σάββατο 09:00-17:00 στην Αθήνα, 09:00-15:00 στον Πειραιά και 10:00-16:00 στη Θεσσαλονίκη. Τα καταστήματα όλης της χώρας θα είναι κλειστά και τη Δευτέρα του Πάσχα ενώ από την Τρίτη η αγορά θα επανέλθει στο κανονικό ωράριο.