Τα δύο μεγαλύτερα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας, η Travelplanet24 και η airtickets® ενώνουν τις δυνάμεις τους και βρίσκονται Νο1 στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη.

Η Travelplanet24 και η airtickets® παίρνουν τη στρατηγική απόφαση να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ενισχύσουν τη θέση τους σε υπάρχουσες και νέες αγορές, καταφέρνοντας να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη και διαμόρφωση του κλάδου.

Η συγχώνευση τοποθετεί τις δυο ελληνικές εταιρείες, Νο 1 στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη και μέσα στα 5 μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία στην Ευρώπη, με συνολικό τζίρο πωλήσεων 500 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, για το μήνα Μάρτιο, οι δύο εταιρείες μαζί κατέγραψαν 4,749,407 συνολική επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες τους, ενώ οι κρατήσεις των 2 εταιρειών ξεπέρασαν τις 168,120 πωλώντας 206,776 εισιτήρια.

Στην νέα εταιρεία, θέση Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο Φίλιππος Μπρίνκμαν. O Δημήτρης Κοντογεώργος θα λάβει την θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει ο Φίλιππος Μπρίνκμαν, CEO της Τravelplanet24: «Η ευρωπαϊκή αγορά των ταξιδιωτικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο είναι ήδη πολύ κατακερματισμένη, χωρίς μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης εάν είσαι «νέος παίχτης» γιαυτό και η σύμπραξη δυνάμεων είναι σημαντική για να σχηματίζονται ισχυρές επιχειρήσεις». Έτσι, η συγχώνευση της Travelplanet24 με την airtickets®, διαμορφώνει μια δυνατή & ανταγωνιστική εταιρεία στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου ενώ την καθιστά την μεγαλύτερη e-commerce επιχείρηση στην Ελλάδα.

O Πρόεδρος και ιδρυτής της airtickets®, Δημήτρης Κοντογεώργος, δηλώνει: «Η ένωση των δύο αυτών μεγάλων δυνάμεων ενισχύει σημαντικά την ελληνική οικονομία καθώς δύο ελληνικές εταιρείες καταφέρνουν να βρεθούν ανάμεσα στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στον ανταγωνιστικό χώρο του διαδικτύου. Κύριος σκοπός είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των κοινών συμφερόντων των δύο εταιρειών».

Στο πλαίσιο της συγχώνευσης, οι δυο εταιρείες θα κρατήσουν την ξεχωριστή τους ταυτότητα και θα συνεχίσουν να υπηρετούν το σκοπό τους κάτω από κοινή στρατηγική και στόχευση. Ενδυναμώνοντας την τεχνολογία τους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πελάτες τους, δίνουν πλέον βέλτιστες επιλογές για τον τρόπο της μετακίνησης τους με αεροπλάνο, πλοίο ή τραίνο. Η εταιρεία θα έχει γραφεία στην Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τουρκία και τη Βραζιλία.