Τρόπους κάλυψης του κενού των 700 εκατ. ευρώ που δημιουργεί η απουσία των ξένων επενδυτών στην επικείμενη έκδοση εντόκων γραμματίων στις 8 Απριλίου αναζητά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ένα μέρος της «τρύπας» έχει καλυφθεί από ξένους επενδυτές που προτίθενται να συνδράμουν αλλά η έκδοση δεν είναι ακόμα διασφαλισμένη.

Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με στελέχη της PIMCO, του μεγαλύτερου διαχειριστή ομολόγων σε παγκόσμιο επίπεδο, γέννησε χθες προσδοκίες. Πληροφορίες όμως ανέφεραν στη συνέχεια ότι η PIMCO έχει ήδη επενδύσεις σε ελληνικό χρέος και το τελευταίο διάστημα φέρεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για την απεμπλοκή της από έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου παρά για την αύξηση της έκθεσης. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου πάντως άφησε χθες ένα παράθυρο για αγορές εντόκων γραμματίων.

Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ της ΕΚΤ για την ανανέωση του ELA προς την Ελλάδα. Πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν ότι τον Μάρτιο καταγράφηκε νέο κύμα εκροής καταθέσεων της τάξης των 3 δισ. ευρώ