«Η Ελλάδα δεν υπέβαλλε μια λίστα μεταρρυθμίσεων την Παρασκευή. Παρουσίασαν απλά μερικές ιδέες το Σαββατοκύριακο. Οι συζητήσεις από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή στόχευαν να βοηθήσουν την Ελλάδα να προετοιμάσει μια λίστα για τη Δευτέρα», ανέφερε ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ωστόσο, στην τωρινή τους μορφή οι ελληνικές ιδέες δεν είναι αρκετά συγκεκριμένες ώστε να εγκριθούν από τους δανειστές.

«Όπως είναι αυτή τη στιγμή, έχουν έλλειψη λεπτομέρειας και θα απαιτηθεί πολλή περισσότερη τεχνική δουλειά ώστε να μετασχηματιστούν σε κάτι επαρκώς κατανοητό και αξιόπιστο το οποίο να μπορεί πάει σε επίπεδο Eurogroup», σημείωσε ένας άλλος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Ερωτηθείς, ωστόσο, πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί η λίστα, ο ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε: «Θα έλεγα αρκετές περισσότερες μέρες. Δεν θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας να υποβάλλει κάτι το οποίο δεν θα μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε χρόνο ώστε να το προετοιμάσουμε κατάλληλα».