Υπεγράφη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία τροποποιείται – προς το ευνοϊκότερο για συγκεκριμένους οφειλέτες- η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στη ρύθμιση των 100 δόσεων δεν θα εντάσσονται πλέον προς διαγραφή μόνο οι προσαυξήσεις αλλά και οι πρόσθετοι φόροι και τα τέλη του Ν. 2523/1997, τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή.

Με την ίδια πράξη, η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα, καλείται να καταβάλλει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα περνούσαν από την παρούσα Βουλή Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, μια διαδικασία που κυριάρχησε στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο και υπήρξε κόκκινο πανί για τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο βέβαια ήταν στην αντιπολίτευση…