Στα 250 εκατ. ευρώ τοποθετούν στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης τα προσδοκώμενα έσοδα από τη ρύθμιση-εξπρές για την ευνοϊκή εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Εως την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών είχε εισπράξει έως 120 εκατ. ευρώ και εκτιμάται πως σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή η συμμετοχή θα κορυφωθεί.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έχει ξεκαθαρίσει πως η προθεσμία για υπαγωγή στη ρύθμιση που λήγει αύριο Παρασκευή δεν πρόκειται να παραταθεί, κάτι που σημαίνει ότι όσοι θέλουν να τύχουν των ευνοϊκών προνοιών της ρύθμισης θα πρέπει να εκτυπώσουν την ταυτότητα οφειλής και να πληρώσουν σε τράπεζες και ΕΛΤΑ έως και αύριο.

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να πληροφορούνται την Ταυτότητα Οφειλής μέσω της εφαρμογής «Ολική ή μερική καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών εκτός ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων», η οποία λειτουργεί στο σύστημα Taxisnet.

Ο φορολογούμενος για όσα χρέη επιθυμεί να πληρώσει, τόσες Ταυτότητες Οφειλής οφείλει να προσκομίζει στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ, δηλώνοντας ταυτόχρονα και το ποσό που επιθυμεί να καταβάλει ανά Ταυτότητα Οφειλής. Εάν ο φορολογούμενος έχει για παράδειγμα πέντε οφειλές και επιθυμεί να τις εξοφλήσει ολικά, θα πρέπει να προσκομίσει στην τράπεζα πέντε Ταυτότητες Οφειλής.