Σε μια απόδειξη ότι η Αθήνα έχει απολέσει και αυτά τα λίγα ερείσματα που είχε στις Βρυξέλλες τα τελευταία 24ωρα, ο γάλλος Επίτροπος για τις Οικονομικές Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος ως τώρα κρατούσε μια πιο φιλική στάση, προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση ότι το Eurogroup δεν θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ με κάθε κόστος.

Επιβεβαιώνοντας το χάσμα που έχει επέλθει στις σχέσεις Ελλάδας- πιστωτών ο Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ανέφερε πως ενώ το Eurogroup έχει ισχυρή βούληση να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη δεν θα το κάνει με κάθε κόστος.

«Χρηματοοικονομικά ατυχήματα μπορούν να συμβούν. Καθήκον μας όμως, δεν είναι να το οργανώσουμε αυτό, αλλά να το αποτρέψουμε», δήλωσε.

Αν και ο Πιερ Μοσκοβισί προειδοποίησε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα θα επιφέρει μεγάλες πολιτικές ζημίες, ωστόσο ξεκαθάρισε τα εξής: «Δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ με κάθε κόστος, αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις οι οποίες είναι αποδεκτές και για τις δύο πλευρές».

Ο ίδιος αποσαφήνισε ότι ενδεχόμενο τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα θα πρέπει να είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα.