Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις καταθέσεις έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας «υπάρχει απόλυτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες», ενώ τόνισε ότι το Eurogroup της Δευτέρας πρέπει να είναι επιτυχημένο τονίζοντας ότιέλαβε τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου ότι τη Δευτέρα θα υπάρχει θετικό αποτέλεσμα».

Επίσης, ο κ. Στουρνάρας, επισήμανε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος συνδράμει το κυβερνητικό έργο μέσα στα πλαίσια της συνθήκης, και όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη συνθήκη.

Ο διοικητής της ΤτΕ ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τις ανακοινώσεις Ντράγκι, μετά την επιστροφή του από την Κύπρο όπου συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΚΤ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Χθες, μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ, ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου στο Eurogoup «δεν αντανακλάται πλήρως στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

«Ενδεχομένως η ΕΚΤ να περιμένει πρώτα το Eurogroup της Δευτέρας για να ενεργήσει» είπε ο κ. Δραγασάκης.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου χαρακτήρισαν, πάντως, την απόφαση αναμενόμενη.

Σε κάθε περίπτωση, οι ασφυκτικές συνθήκες που δημιουργούνται στην ελληνική οικονομία προβληματίζουν την κυβέρνηση.

Πληροφορίες από γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε άμεσα συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Κατά τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κομισιόν παρέπεμψε στο Eurogroup της Δευτέρας, με αποτέλεσμα όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα εκεί πλέον.