«Δεν ζητήθηκε καμιά συνάντηση με τον Γιούνκερ, πριν από το Eurogroup της Δευτέρας», ανέφεραν την Παρασκευή κυβερνητικές πηγές.

«Με τον κ. Γιούνκερ ο πρωθυπουργός συνομιλεί τακτικά. Τελευταία τους επικοινωνία ήταν χθες, Πέμπτη, στη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να συναντηθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. Στη συνάντησή τους, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες, θα συζητήσουν τo πως η Ελλάδα θα αξιοποιήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανεργία» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Γιούνκερ για να προγραμματίσουν μια συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα» δήλωσε η κυβερνητική πηγή στο AFP.

Εξάλλου, η γερμανική εφημερίδαSueddeutsche Zeitung ανέφερε, επίσης επικαλούμενη πηγές στην Αθήνα, πως ο έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε άμεσα έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με φόντο τις πιεστικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα ωστόσο το αίτημα του Αλ. Τσίπρα για άμεση συνάντηση – ακόμα και την Παρασκευή – δεν έγινε αποδεκτό.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη κύκλους της ελληνικής κυβέρνησης, υποστηρίζει ότι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέρριψε το αίτημα και ζήτησε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Αλ. Τσίπρας επιθυμούσε να συναντηθεί την Παρασκευή με τον πρόεδρο της Επιτροπής, υπό την πίεση της δημοσιονομικής στενότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, οι δύο πολιτικοί ωστόσο συμφώνησαν να περιμένουν πρώτα τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι ο Γιούνκερ και ο κ. Τσίπρας βρίσκονται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή, δεν έδωσε ωστόσο κάποια πληροφορία σχετικά με συγκεκριμένη ημερομηνία συνάντησης.