Την εξαγορά της Cyta Hellas, της θυγατρικής εταιρείας της κυπριακής Cyta που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, εξετάζει η Wind που ήδη έχει ξεκινήσει σχετικές διαπραγματεύσεις στην Κύπρο.

«Εχουν γίνει οι πρώτες διερευνητικές επαφές και συζητήσεις, χωρίς ωστόσο να έχει κατατεθεί ακόμα κάποια οικονομική προσφορά και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εγκαταλείπονται άλλα σχέδια της εταιρείας» επισημαίνουν στελέχη από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών.

Την ίδια στιγμή, κυπριακές πηγές αναφέρουν ότι «η αρχική πρόταση της Wind προς τη Cyta αφορούσε ποσό ύψους 170 εκατ. ευρώ, όσο είναι περίπου και το ποσό της συνολικής συσσωρευμένης ζημιάς της Cyta Hellas από τη λειτουργία της το 2008 μέχρι και το 2014».

Υπενθυμίζεται ότι η Wind έχει ήδη υποβάλει προσφορά από κοινού με τη Vodafone για την απόκτηση της Forthnet, ενώ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Νάσο Ζαρκαλή, έχει εξασφαλίσει τη ρευστότητα που θα καλύψει το επενδυτικό της πλάνο, συνολικού ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, έως το 2019.

Σήμερα, η Cyta Ελλάδας έχει 327.000 πελάτες σταθερής τηλεφωνίας και Διαδικτύου, 14.000 πελάτες κινητής τηλεφωνίας και 7.500 πελάτες τηλεόρασης. Κατέχει περίπου το 10% της αγοράς σταθερών συνδέσεων, ενώ διαθέτει δίκτυο οπτικών ινών μήκους 5.000 χλμ. που επεκτείνεται από την Κρήτη μέχρι τις γειτονικές βαλκανικές χώρες και καλύπτει πάνω από το 70% του πληθυσμού της Ελλάδας.