Ξεπέρασαν τις 2.500 οι αιτήσεις των υποψηφίων για το πρόγραμμα ΟΤΕ – Cosmote Graduate Trainee Program, μέσω του οποίου θα προσληφθούν στον Οργανισμό δέκα στελέχη που θα αποτελέσουν τους αυριανούς «ηγέτες» του.
Από τον πρώτο γύρο επιλογής των ενδιαφερομένων, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η διοίκηση του ΟΤΕ, προκρίθηκαν ήδη πεντακόσιοι υποψήφιοι.

Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, οι υποψήφιοι θα κληθούν να δώσουν προσωπικές συνεντεύξεις, ενώ στη συνέχεια θα αξιολογηθούν προσωπικά από αρμόδια στελέχη του Ομίλου. Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος Απριλίου, οπότε και θα επιλεγούν τελικά οι 10 ταλαντούχοι νέοι που θα προσληφθούν και θα εργασθούν στις κυριότερες λειτουργίες της εταιρείας, με σκοπό να αποτελέσουν «τα στελέχη του αύριο».

Για τους συμμετέχοντες που πέρασαν από τον πρώτο γύρο επιλογής, διοργανώθηκε ολοήμερο Career Planning Workshop, στην OTEAcademy, με συμβουλές καριέρας και βιωματικές ασκήσεις. Στο workshop συμμετείχαν πάνω από 300 υποψήφιοι, αρκετοί από τους οποίους το παρακολούθησαν μέσω live streaming από το εξωτερικό.
Οι συμμετέχοντες στο Career Planning Workshop, αφού πήραν μια γεύση από την κουλτούρα και τη λειτουργία του Ομίλου ΟΤΕ, έμαθαν περισσότερα για τον εαυτό τους, προκειμένου να ερμηνεύσουν σωστά το προσωπικό – επαγγελματικό τους προφίλ, ενώ ήρθαν σε επαφή και με στελέχη της εταιρείας.
Το πρόγραμμα ΟΤΕ – Cosmote Graduate Trainee Program περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικά παιχνίδια, συμβουλές προώθησης προσωπικών ικανοτήτων, ερωτηματολόγιο επαγγελματικού προσανατολισμού, οδηγίες συμπλήρωσης βιογραφικού, επαγγελματικής συνέντευξης, αλλά και δημιουργίας ισχυρών επαγγελματικών σχέσεων.
«Βασιστείτε στις δυνάμεις σας και αντιμετωπίστε ακόμη και την αποτυχία ως ευκαιρία. Όποιο κι αν είναι το περιβάλλον, μπορείτε να ξεπεράσετε τις δυσκολίες, αρκεί να το πιστέψετε», επεσήμανε στους υποψηφίους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, που παρευρέθηκε στο workshop.