Τις τελευταίες εβδομάδες χάθηκε μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, αναφερόμενος στις σχέσεις με την Ελλάδα. Ο Μ. Γιέγκερ είπε ότι ο Γ.Βαρουφάκης έχει κάνει τόσα πολλά σχόλια «που είναι δύσκολο να κρατήσουμε τον λογαριασμό». Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος, στο οποίο αναφέρθηκε ο Β.Σόιμπλε είπε ότι ο γερμανός υπουργός εννοεί αυτά που λέει και ότι δεν πρόκειται για απειλή.

«Γεγονός είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες χάθηκε μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης» είπε ο Μάρτιν Γιέγκερ.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών απέρριψε τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη ότι η συμφωνία με το Eurogroup ήταν ηθελημένα ασαφής. «Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών έχει σχολιάσει πολλά πράγματα, τόσα πολλά που είναι δύσκολο να κρατήσουμε τον λογαριασμό» είπε ο Γιέγκερ.

Ο Μ.Γιέγκερ επιβεβαίωσε τις θέσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις προς την ΕΚΤ τότε θα βρεθεί μπροστά σε ενδεχόμενο πιστωτικό γεγονός.

«Ο Σόιμπλε εννοεί αυτά που λέει. Δεν απειλεί. Περιγράφει μια κατάσταση. Το εννοεί» είπε, απαντώντας σε ερώτηση του Mega. Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα πρέπει να ερωτηθεί ο κ. Βαρουφάκης για το εάν η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με ενδεχόμενο πιστωτικό γεγονός.

Είπε, επίσης ότι είναι ασυνήθιστο για μία ευρωπαϊκή χώρα να κατακρίνει άλλες χώρες της Ευρωζώνης, όπως την Ισπανία και την Πορτογαλία, τονίζοντας ότι το Βερολίνο στηρίζει τις δύο αυτές χώρες και τα βήματα που έχουν κάνει.

Επισήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τους κανόνες.