Την επιτήρηση και όχι τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών επιχειρήσεων, αλλά και την επιβράβευση των συνεπών φορολογουμένων ζητά η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η ΕΣΕΕ με επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών τοποθετείται θετικά στο ζήτημα της επιτήρησης και όχι της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών ενώ επαναφέρει το θέμα της επιβράβευσης των συνεπών φορολογουμένων.

Όπως αναφέρει η εξυγίανση του φορολογικού συστήματος μέσω της θέσπισης δίκαιων/αμερόληπτων διατάξεων που θα λαμβάνουν υπόψη τη φοροδοτική ικανότητα και τις μεταβολές που έχουν επέλθει στα περιουσιακά στοιχεία αλλά και στην επαγγελματική δραστηριότητα των υπόχρεων, αποτελούσε και συνεχίζει να συνιστά πάγια θέση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

«Έχει πλέον καταστεί σαφές πως η θέσπιση νομοθετικών παρεμβάσεων που διακρίνονται από τον κοντόφθαλμο, αυστηρό και περιορισμένης αποτελεσματικότητας χαρακτήρα τους, πρέπει να αντικατασταθεί με την υιοθέτηση πρακτικών που αποβλέπουν στη διευθέτηση πληθώρας ζητημάτων που άπτονται της καθημερινότητας χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών», σημειώνει η ΕΣΕΕ.

Τέλος η ΕΣΕΕ επανέρχεται στην πρόταση της αυτόματης περαίωσης των δηλώσεων και τον χαρακτηρισμό τους ως ειλικρινών είτε της παροχής ασυλίας τακτικών ετήσιων ελέγχων. «Τόσο η ελληνική κοινωνία όσο και ειδικότερα ο επιχειρηματικός κόσμος έχει πλέον υιοθετήσει την αναγκαιότητα εμπέδωσης μιας συνεπούς φορολογικής συνείδησης», σημειώνει η Συνομοσπονδία Εμπορίου στην επιστολή της.