Μέσα από συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δίνει τη δική του απάντηση στο μπαράζ των δηλώσεων Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη.

Οπως αναφέρει η Deutsche Welle, oγερμανός υπουργός Οικονομικών στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα προς την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να λείπουν και οι προειδοποιήσεις.

Τονίζει λοιπόν ότι πλέον η μπάλα βρίσκεται στην πλευρά της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας έχει τον λόγο, λέει χαρακτηριστικά, εννοώντας ότι οι εταίροι περιμένουν τώρα πράξεις από την ελληνική κυβέρνηση και την απαρέγκλιτη τήρηση των συμφωνηθέντων. Παράλληλα προειδοποιεί για άλλη μια φορά ότι εάν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω βοήθεια.

Ουσιαστικά ο B. Σόιμπλε τονίζει ότι από τις επόμενες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα εξαρτηθεί άμεσα και η μελλοντική στάση του Βερολίνου και αυτό αφορά φυσικά και ένα ενδεχόμενο νέο πακέτο στήριξης.

Όλα αυτά την ώρα που εντείνεται, όπως σημειώνει η DW, η δυσφορία στο Βερολίνο για τις νέες δηλώσεις των Τσίπρα και Βαρουφάκη. Σύμφωνα με γερμανούς αναλυτές, λίγες μόλις ώρες μετά συντριπτικό, αλλά «απρόθυμο» ναι της γερμανικής βουλής στο ελληνικό αίτημα, τα μηνύματα που στέλνει η Αθήνα δεν συμβάλουν διόλου στην οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης.

Όπως σχολιάζει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, ο έλληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός το επί των Οικονομικών εναλλάσσονται στο να προκαλούν τους ευρωπαίους εταίρους. Το τηλεγράφημα του dpa αναφέρεται μάλιστα διεξοδικά και στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γ. Βαρουφάκης το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ.