Την πεποίθηση ότι η Ευρώπη δεν θα διακινδυνεύσει τη διάλυσή της για μερικά δισεκατομμύρια ευρώ εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας.

Ερωτηθείς ειδικά για το θέμα της ρευστότητας, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, αλλά τα μακροπρόθεσμα στοιχεία είναι καλά. «Είμαστε σίγουροι ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Μπορείτε να φανταστείτε την Ευρώπη να κινδυνεύει τη διάλυσή της για μερικά δισεκατομμύρια ευρώ;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τα έσοδα που μπορούν να αντληθούν από αυτή την πηγή.

«Πόσα χρήματα περιμένουμε; Δεν γνωρίζουμε, είναι σαν αρχαιολογική ανασκαφή» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς θα βρεις. Ελπίζεις να βρεις έναν μεγάλο θησαυρό. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε έναν θησαυρό. Το ερώτημα είναι αν έχουμε τα μέσα για να το κάνουμε».