Οι κινεζικές επενδύσεις στην Ευρωπαϊκή Eνωση, οι οποίες είχαν μειωθεί το 2013, υπερδιπλασιάστηκαν το 2014 για να φτάσουν σε ένα νέο ρεκόρ ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων όπως δείχνει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Η Βρετανία είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης των επενδύσεων αυτών, σύμφωνα με τη μελέτη της δικηγορικής εταιρείας Baker και McKenzie η οποία αναδεικνύει επίσης το αυξανόμενο ενδιαφέρον των κινέζων επενδυτών για τον τομέα των γεωργικών ειδών διατροφής και των ακινήτων.

Το 2014 οι κινεζικές επιχειρήσεις και οι επενδυτές από την πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου έκαναν 153 συναλλαγές συνολικού ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2013 και μόλις λίγο πάνω από τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια το 2012.

Η Βρετανία ήταν ο αγαπημένος προορισμός για τις κινεζικές επενδύσεις το περασμένο έτος με 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακολουθούν στη σχετική λίστα η Ιταλία με 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, η Ολλανδία με 2, 3 δισεκατομμύρια δολάρια, η Πορτογαλία με 2 δισεκατομμύρια δολάρια και η Γερμανία με 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Γαλλία βρίσκεται στην τρίτη θέση αλλά σε ένα μήκος χρόνου τετραετίας από το 2010 έως το 2014, αναφέρει η ίδια μελέτη, με κινεζικές επενδύσεις ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.